TV Lab

TV Lab? Huh? Wat? Nou dit dus. TV Lab is de experimentele week van Nederland 3 vol vernieuwende programma's. Van 12 augustus tot en met 16 augustus staat Nederland 3 volledig in het teken van nieuwe formats en interactie met het publiek.

Programmamakers van de Publieke Omroep krijgen de kans om hun nieuwste formats te testen op televisie. Dus in plaats van plannen afschieten voor we beginnen, proberen we het gewoon lekker uit op de buis. Daarbij is de grote vraag: zijn deze formats origineel, vernieuwend en horen ze thuis op Nederland 3? Voor de beoordeling van de TV Labprogramma’s wordt de hulp ingeroepen van het publiek. Via twitter en Facebook kunnen kijkers hun mening geven door de hashtag #tvlab te gebruiken. 


Dit jaar maakt BNN vier programma's voor TV Lab. Op 12 augustus trappen we om 22:15 af met Vechtersbazen. Direct gevolgd door Mijn 5000 Vrienden waarin Tim Hofman bij zijn onbekende Facebookvrienden langs gaat. Op 13 augustus zijn we rond 23:00 op de buis met Crowdfunders. De winnaar van de Kijkerspitch. En 14 augustus om 22:15 is Katja eventjes terug bij BNN met Mag Ik Met Je Mee Op Reis


Promo'tje Mijn 5000 Vrienden? Klik:De winnaar van de kijkerspitch? Check 't hier:
 


 

 

Winnaar 2012: Studenten Zonder Geld


Vorig jaar stuurden ruim 400 deelnemers hun programmavoorstel in. En de 19-jarige Ruud ten Wolde bedacht het winnende programma. Studenten Zonder Geld. Het idee: studenten volgen met de meest bizarre bijbaantjes. Hij kwam op het idee voor het tv-format nadat hij zelf geld had verdiend voor een minor op Bali. Hoe? Door medicijnen te testen. Ka-chiiing!

Laatste uitzending: #TVLAB 04-11-2010