Het seizoen zit erop!

Het seizoen zit erop!

Jeroen Pauw

 • BIOGRAFIE JEROEN PAUW (Bron: Wikipedia)

  Vanaf oktober 1989, toen de commerciële televisie in Nederland begon, was Jeroen Pauw te zien als journalist/presentator van de dagelijkse nieuwsbulletins voor het RTL Nieuws, samen met Loretta Schrijver. Daarnaast presenteerde hij voor RTL4 het culturele praatprogramma Studio Rembrandt en het programma Een Kwestie Van Kiezen, waarin een prominente hoofdgast verschillende dilemma's kreeg voorgelegd. Pauw werd bekend als een scherpe interviewer en kreeg voor dat programma in 1999 een Gouden Beeld.

  Pauw begon in 2000 een televisieproductiebedrijf, TVBV, waarvan hij samen met Peter Adrichem de directie voerde. Als presentator maakte hij begin 2001 een overstap naar de publieke omroep. TVBV maakte programma's voor onder meer BNN, die door Pauw werden gepresenteerd, zoals Storing TV, de satirische real-life serie BNN-Family en de late night talkshow Pauw in Panama.

  Eind 2002 werd Pauw, naast zijn BNN-werkzaamheden, presentator van NOVA. Aanvankelijk vormde hij samen met Clairy Polak een duo-presentatie, maar nadat het andere duo Felix Rottenberg en Matthijs van Nieuwkerk na een conflict was vertrokken, presenteerden Pauw en Polak het programma afzonderlijk.

  In het seizoen 2005-2006 presenteerde Pauw samen met Paul Witteman wekelijks het praatprogramma Woestijnruiters voor de VARA/NPS.

  In 2010 presenteerde hij samen met Beau van Erven Dorens en Linda de Mol de televisieactie Nederland Helpt Haïti, waarbij ±111 miljoen euro werd opgehaald ten behoeve van de hulp aan Haïti dat een week ervoor door een zware aardbeving werd getroffen. Een jaar later keerde Jeroen Pauw terug naar Haïti om te zien wat er met het geld zoal gebeurd was. Deze reportage werd uitgezonden onder de titel Nederland Helpt Haïti – het vervolg. In navolging van deze reportage ging Jeroen Pauw in 2012 naar Japan om te zien hoe dat land een jaar na de aardbeving er aan toe was. Deze reportage was getiteld Jeroen Pauw in Japan.

Personen

Terug naar boven