Het seizoen zit erop!

Het seizoen zit erop!

HET RECEPT

  • Jan is de beste - recept - do - afl4

    Ceviche van zeebaars en rode poon: Dit Latijns Amerikaans toppertje laat elke foodfest met een bang beginnen. Eigenlijk hak je al ingrediënten wat kleiner, knal je het bij elkaar en uitserveren maar! 

    Een culinair feestje voor vier personen:

    250 gram zeebaars *
    250 gram red snapper*
    Sap van 5 limoenen
    1/2 eetlepel gehakte koriander
    Halve rode chili peper zonder peper rond gesneden
    Halve dungesneden rode
    Zout en peper naar eigen smaak
    Rijpe avocado
    Scheutje extra vergine olijfolie voor het besprenkelen voor uitserveren

    *vervang je witvisje voor coquilles of garnalen. Ook helemaal mooi.

    Het 6 stappenplan:

    1) Eerst spoel je je vis schoon. Snij het in vierkante blokjes van ongeveer 3 bij 3 cm. Hoe groter de blokjes vis, hoe langer het duurt om te garen.
    2) Pak een glazen schaal en doe daar de blokjes vis in. Voeg zout en peper toe.
    3) Doe de chili, knoflook, limoensap bij de vis. Roer het mengsel voorzichtig met een lepel. Leg je dungesneden ui bovenop het mengsel
    4) Laat het de vis tien minuten staan in het sap van de limoen. Trek een fles wit open!
    5) Snijdt de avocado in blokjes
    6) Verdeel de avocado over vier bordjes drapeer je ceviche er overheen en besprenkel het gerecht met wat olijfolie. Voeg zout en peper toe naar smaak en jij bent de beste!

Artikelen

  • Jan Is De Beste - Patty schrikt - Moordverhaal

    HET MOORDVERHAAL

    HET VERHAAL:Manon Jansen, het kamermeisje, heeft al tijdje...

Terug naar boven