Jan Versteegh kan álles beter dan iedereen, althans dat vindt ie zelf. In Jan Is De Beste van BNNVARA strijdt hij elke week tegen een andere BN'er!
HET RECEPT
18-11-2015
•
leestijd 1 minuten
•
86 keer bekeken
•
Ceviche van zeebaars en rode poon: Dit Latijns Amerikaans toppertje laat elke foodfest met een bang beginnen. Eigenlijk hak je al ingrediënten wat kleiner, knal je het bij elkaar en uitserveren maar!
Een culinair feestje voor vier personen:
250 gram zeebaars * 250 gram red snapper* Sap van 5 limoenen 1/2 eetlepel gehakte koriander Halve rode chili peper zonder peper rond gesneden Halve dungesneden rode Zout en peper naar eigen smaak Rijpe avocado Scheutje extra vergine olijfolie voor het besprenkelen voor uitserveren
*vervang je witvisje voor coquilles of garnalen. Ook helemaal mooi.
Het 6 stappenplan:
1) Eerst spoel je je vis schoon. Snij het in vierkante blokjes van ongeveer 3 bij 3 cm. Hoe groter de blokjes vis, hoe langer het duurt om te garen. 2) Pak een glazen schaal en doe daar de blokjes vis in. Voeg zout en peper toe. 3) Doe de chili, knoflook, limoensap bij de vis. Roer het mengsel voorzichtig met een lepel. Leg je dungesneden ui bovenop het mengsel 4) Laat het de vis tien minuten staan in het sap van de limoen. Trek een fles wit open! 5) Snijdt de avocado in blokjes 6) Verdeel de avocado over vier bordjes drapeer je ceviche er overheen en besprenkel het gerecht met wat olijfolie. Voeg zout en peper toe naar smaak en jij bent de beste!